Η ταπιόκα διακρίνεται από το γεγονός ότι αυξάνει την ιξώδη του προϊόντος χωρίς να το χρωματίζει. Οι ιδιότητες της ταπιόκας είναι πολύ παρόμοιες με τις ιδιότητες του αμύλου πατάτας. Χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές ψησίματος χωρίς γλουτένη για να βελτιώσει την εμφάνιση του πιάτου ή για να επιτύχει μια χρυσή κρούστα. Η άλεση με πέτρες μας επιτρέπει να διατηρούμε τη φυσική ισορροπημένη σύνθεση των σπόρων, γεγονός που καθιστά δυνατή τη μείωση του γλυκαιμικού δείκτη, ενός σημαντικού δείκτη για όσους ενδιαφέρονται για την υγεία τους.
Βάρος: 300 γρ.
Η αλεύρι από μπιζέλια χρησιμοποιείται συχνά στην παρασκευή ψωμιού και τορτίγιας, στην παρασκευή ζυμαρικών, καθώς και σε ορισμένα γλυκά όπως ντόνατς και μπισκότα. Αρκεί να προσθέσετε μόνο 10-20% αλεύρι από μπιζέλια στο αλεύρι σίτου, και αυτά τα πιάτα θα αποκτήσουν ένα μοναδικό άρωμα μπιζελιού και θα γίνουν λίγο πιο υγιεινά. Τα μπιζέλια είναι πλούσια σε βιταμίνες C, B και PP, καθώς και σε μέταλλα όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το κάλιο, ο φώσφορος και ο ψευδάργυρος. Η άλεση σε πέτρινους μύλους επιτρέπει τη διατήρηση της ισορροπημένης φυσικής σύνθεσης του σπόρου, γεγονός που καθιστά δυνατή τη μείωση του γλυκαιμικού δείκτη.
Βάρος: 400 γρ.
Η αλεύρι λιναρόσπορου χρησιμοποιείται κυρίως στην αρτοποιία (για παράδειγμα, κέικ, μπισκότα, κέικ, τηγανίτες, μάφιν, cupcakes, μάφιν κ.λπ.), καθώς και για την παρασκευή ορισμένων σαλτσών. Το αλεύρι λιναρόσπορου είναι ένα πολύτιμο διατροφικό προϊόν και έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες. Περιέχει πολλές βιταμίνες (B1, B2, B6, B9 κ.λπ.) και μικροστοιχεία (ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρος κ.λπ.). Η άλεση σε πέτρινους μύλους επιτρέπει τη διατήρηση της ισορροπημένης φυσικής σύνθεσης του σπόρου, γεγονός που καθιστά δυνατή τη μείωση του γλυκαιμικού δείκτη.
Βάρος: 350 γρ.